Startsidan Biografi Hyra sommarhus? Kurser Kontakt
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Biografi
spacer

 

Nina Marin Leg Sjukgymnast, grundutbildad i Lund vid Sydsvenska Sjukgymnast Institutet SSGI 1975.


Jag har varit yrkesverksam sedan dess med uppehåll för 2 barnledigheter. Mina verksamhetsområden har i huvudsak varit olika områden av rehabilitering och företagshälsovård. Målet med min verksamhet är att öka/vidmakthålla funktion hos mina elever/patienter.
Styrka och rörlighet och koordination balans är hörnstenar i mitt sätt att arbeta, samt att ställa krav som går att uppfylla/genomföra i vardagen. Det ska fungera.

På senare år har jag förstått att många barn ofta har större eller mindre besvär från rygg och länd/bäcken och höfter som medför att de inte kan sitta stilla och har svårt att koncentrera sig. De har ont, och saknar ibland ett normalt rörelsemönster.
De metoder jag tidigare utbildat mig i fungerar utmärkt för barn, för de diagnoser jag kan arbeta med. De manuella metoder som jag arbetar med är mjuka och gör inte ont, jag kallar det oscillering. Det är manuell vibration i olika riktningar. Jag har utvecklat tekniken, med utgångspunkt från alla de metoder och teorier som jag har min i grundutbildning och i vidareutbildning inom mitt yrke.

Många av de metoder som används i mitt yrke är mycket kraftansträngande för terapeuten, och kan även var påfrestande för patienten, därför har jag anpassat mitt arbetssätt så att behandlingen är så avslappnande och effektiv som möjligt för patienten och så ergonomisk för mig som det är möjligt.

 

Jag har även utbildning i akupunktur,

...men inte på barn utan remiss från barnläkare.

 

 spacer